Episode: Sakit Perut, Sakit tulang belakang, Perubahan hormon ke apa ni??

Hello Readers,

8 Mei 2014 iaitu hari khamis yang lepas, sakit perut yang teramat sangat telahpun bermula. Mula-mula tu ingatkan tak lama sakit ni, tapi bila dekat-dekat malam, sakit perut semakin menggila dan mencucuk-cucuk. Terfikir jugak sejenak ni disebabkan period ke apa ni??Tapi yang peliknya i punya period lagi 3 hari dah nak abis, kira kena sakit perut & tulang belakang ni di hujung-hujung period. Selalunya kalu sakit perut dan tulang belakang pun, satu hari before period dan hari pertama and kedua period.Tapi bulan ni berbeza dari bulan lepas-lepas, hari before period dan hari pertama period langsung takde senguggut & etc but then sakit mula datang bila dekat abis period. Anyways, i nak cakap ni i mula konfius dengan sakit perut ni. I ni bukan apa, i punya sakit perut ni including stomach cramp, back bone pain dan sakit kepala. Sakit perut ni bertumpu kat sebelah kiri (atas & bawah sebelah kiri) bila ditanya dengan kawan I yang medical student dia cakap Gastrik tapi kan i rasa dua tiga hari ni i makan banyak kot. But then since I masih lagi tak abis period, i yakinkan diri mungkin ni period pain la kot. Yang jadi masalahnya sekarang ni, i punya sakit perut dan sakit tulang belakang ni still lagi ada until today (11 May 2014). Maksudnya dah empat hari berturut-turut la i kena dua penyakit ni, seriously dua penyakit ni membuatkan i ilang mood dan asyik nak marah je. Adoi. You alls, rasa sakit ni normal ke??I kadang2 rasa konfius sebab i ada sakit Anemia + Thalasemia (sakit kurang sel darah merah). I makan je ubat-ubat yg doktor bagi, tapi sakit tak pernah ilang-ilang, stilll jugak sakit mencucuk-cucuk. Terseksa sungguh i bulan ni. Dah la i punya period mcm tak normal lak, menambahkan lagi kebinggungan yang sedia ada, i xnak lah bulan ni period heavyflow sampai 14 hari lagi,letih tau tak. Satu badan rasa berangin je. wew. Atau perubahan hormon ni??Kalu hormon bertukar angin bulan ni, memang teruk lah, sebab sakit ni payah nk reda. :(

No comments:

Post a Comment

I don't frequntly update but I do ~ eventually. So mean while, why don't you leave a tag & I'll reply when ever I can :)

up